VW i skogen

For en fotograf er vel få ting så velsignet fredelig og hyggelig som å ramle over et antall gamle biler mens man er ute og lufter kameraet sitt. Det er søndag formiddag, man trasker alene i et lite skogholt – og der dukker de opp: blå, rustne og ytterst fotogene."VW-buss som naturen er i ferd med å ta tilbake."

For en ikke-fagperson ser det ut som om de for lengst er «over the hill». For en veteranbilfantast kan de for alt jeg vet være gull verd. For en miljøverner kan henslengte vrak trolig gi grunnlag til ettertanke. Men blås i det: Nå handler det om fotogene biler."VW-buss som naturen er i ferd med å ta tilbake."

Ingen maser om å gå videre. Jeg er alene og har allverdens med tid til å rusle rundt bilene for å finne gode vinkler og plukke interessante detaljer. Det er i slike stunder at tiden står stille."VW-buss som naturen er i ferd med å ta tilbake."

Motor og store deler av innholdet er for lengst fjernet. Nå er det bare skallet igjen. Lakken har holdt seg bemerkelsesverdig god gjennom årene. Blåfargen er i god kontrast til den hvite snøen og de eviggrønne nåletrærne."VW-buss som naturen er i ferd med å ta tilbake."

Mosegrodde steder gir også fin kontrast til blå lakk og rust i bøtter og spann. Et rødt fjorårs-blad piffer opp i bildet.

"VW-buss som naturen er i ferd med å ta tilbake."Alle bildene er tatt med mitt Fuji X E2 og med ei 18-55 mm linse. RAW-bildene er importert i Lightroom, og relativt nennsomt behandlet: Trolig «standardpakken» som går ut på å dra histogrammet til fullt utslag på begge sider, så litt Clarity for å få mer skarphet og mer «smell» i bildet, og så en liten s-kurve for å forsterke dette. Muligens en ørliten dasj med Saturation. Og så – siden vi snakker om RAW-bilder – oppskarping. Punktum.

Hvis du likte denne artikkelen, kommer du garantert til å like denne 🙂"VW-buss som naturen er i ferd med å ta tilbake."

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

5 kommentarer om “VW i skogen”

  1. Flotte bilder med masse smell i, både motiv- og fargemessig. Før i tiden, for rundt 40 år siden, og før miljøvern ble tatt på alvor, kunne man stadig finne områder med hensatte bil- og traktorvrak som var et eldorado for fotoentusiaster. I dag er de gjerne sammenklemt og inngjerdet hos firmaer som tjener gode penger på resirkulering av metall. Verden går fremover på noen områder, for fotografer er dette et tap.

    Liker

  2. Enig. Her burde vi fotografer gått til felles front mot destruering og gjenbruk av det meste. Det vil si: Vandalene kunne fått slippe til nå vi var ferdige 🙂

    Liker

  3. Hei. Elsker gamle VW busser og har i en årrekke hjulpet slike biler tilbake på veien. Med intenst arbeid og velvilje er det utrolig hva man får kjørbart igjen. Spør i den anledning om det er mulig og få koordinatene/veiforklaring til dette stedet så jeg kunne fått tatt en titt selv og sett om det er håp.
    På forhånd takk. Mvh Alex (send gjerne på sms 91602482)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar