Bli en bedre fotograf med japansk filosofi

Kan du lære noe av japansk filosofi – noe som hjelper deg videre på veien mot å bli en (enda) bedre fotograf? Japanske Toshiki Yukawa mener det. Jeg er tilbøyelig til å være enig.

Vår flinke japanske guide har tatt frem noen små «ordtak» som du kan huske på når du liksom ikke får det til, når du er misfornøyd med bildene dine, når du leter og leter etter å skape et virkelig godt bilde.

Toshiki er muligens bedre til å fotografere enn å snakke engelsk, men det er ikke verre enn at du bør få det med deg. Lytt gjerne et par ganger, om nødvendig. Hele videoen varer bare 8:13 min.

Kaizen betyr «å forandre til det bedre». Suki Koso Mono No Zyouzu Nare handler om at «hvis du liker noe, vil du prøve å gjøre det best mulig». Nana Korobi Ya Oki betyr «Du faller syv ganger, men den åttende blir du stående». Ich Go Iche E betyr «en gang, ett møte». Med andre ord: hvert øyeblikk i livet er «once in a lifetime». Øyeblikkene kommer aldri tilbake.

Jeg foreslår at du skriver ut disse små tekstene og limer dem inn i lokket på fotobaggen din. Når det butter i mot og du søker nødhavn i en kafe, så hygg deg en stund med en kopp kaffe og noe å spise – og så åpner du lokket, leser tekstene, og går ut i virkeligheten og tar enda bedre bilder.

Her er filmen: https://www.youtube.com/watch?v=7JyaQGzFsvw

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar