10 gode tips for gatefoto

Jeg har stor sans for gatefoto, men det er langt fra gull alt som glimrer. I en forholdsvis kort «YouTube-forelesning» forteller Brian Lloyd Duckett, fra nettstedet StreetSnappers, om hva han legger i gode gatefoto: Du får 10 knallgode tips.  

Brian er en godt voksen kar som forteller og viser litt bilder (kunne gjerne ha vært bedre illustrert), men her er mye du kan lære – ikke bare for renspikka gatefoto men for denne type foto i sin alminnelighet.

Brian. Alle bildene her er selvsagt tatt av ham.

Han gjør det enkelt, bruker enkle kameraer oftest med fast optikk, mener du ikke trenger å kjøpe dyre greier, bruker auto på de riktige funksjonene, og har i det hele tatt en jordnær og enkel tilnærming til faget. Og det betyr i praksis å ta GODE bilder som forteller en historie og/eller inneholder elementer som løfter bildet.

Han mener at gode bilder i denne sjangeren ikke består av å fyre av bilder i øst og vest i urbane miljø – og de finnes det alt for mange av. Også i min fotosamling ☹.

Jeg foreslår at du skjerper engelsken og følger med på Brians gode råd. Kanskje kan både du og jeg komme litt vider innenfor sjangeren gatefoto.

Til sist kan du jo muligens også få med deg filmen «Everybody Street» som viser hvordan noen av gatefotolegendene på Manhattan jobber. Lenke i denne bloggartikkelen. Noen av disse vil nok falle inn under Brians metodikk. Men langt fra alle. Så gatefoto og gatefoto er to forskjellige ting. Minst.  

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: