Bilder fra mitt arkiv: Kåre Willoch

Det var valgkamp og året kan ha vært 1981. Kåre Willoch var på Narvikbesøk og det var møte på Grand Royal Hotel. Noen få uker senere satt han som statsminister i Norge (fra 1981-1986). Den relativt unge Fremover-journalisten hadde som oppdrag å fotografere statsministerkandidaten. Jeg kan ikke huske at jeg intervjuet ham.Willoch

Jeg valgte å ikke benytte blits, men presset i stedet en Kodak Tri-X til antatt 1600 ISO. Kamera var nok et Nikon F1 og med en 28 mm linse. Jeg var fascinert over lampene i taket og skallen til Willoch som hadde om lag samme form på toppen. I tillegg var det en betydelig karisma over den tynne figuren med den spesielle stemmen og dialekten. Jeg brukte derfor det gamle knepet om å lage stjerner: Du tar litt fett fra neserota og smør over UV-filteret på den ene delen av filteret. Så tegner du et stjernemønster i dette tynne fettlaget (har du Vaselin så er det bedre, men hvem i all verden har med seg Vaselin på et politisk møte?). Sånn kom stjernemønsteret frem. Det ble litt sånn Kim Il Sung over dette, men skitt au: Jeg jobbet jo tross alt i en (den gang) erklært Arbeiderpartiavis.

Jeg tror det ble ei hel førsteside av det. Neppe bare på grunn av bildet, men mer at Selveste Statsministerkandidaten var på besøk i Malmbyen.

Hyggelig minne.

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: