Loven om oddetall

160723_hh_075-edit

Har du hørt om «Loven om oddetall». Det hadde ikke jeg heller før jeg så en engelsk videosnutt om fotografering her forleden. Dette var ikke noe hovedsak i videoen, men ble nevnt innimellom og kort forklart.

Jeg Googlet og fant ikke annet enn et par saker om Galileo Galilei, og mange artikler om matematikk.

Fortsatt i tvil om hva dette er? Det er nok ikke mer hokus-pokus enn at enhver blomsterhandler vet at du ikke gir bort 2 roser, eller 4 roser, eller… Men du skal selvsagt ha 3 roser, 5 roser, osv. – eller kanskje 21 hvis du har lommeboka full av penger og/eller er stupforelsket.  Altså oddetall og ikke partall.

Hva har dette med foto å gjøre?

Når du skal ta bilder av et-eller-annet, så sørger du for også å tenke på «Loven om oddetall», ganske enkelt fordi det blir bedre bilder. Bevisst og/eller ubevisst. Dette er nok en kulturelt nedfelt ryggmargsrefleks på linje med eksempelvis «det gyldne snitt», at en trekant med spissen ned symboliserer noe dynamisk, mens en trekant med spissen opp symboliserer noe stabilt.

Med andre ord: Tre trær er bedre enn fire trær.

Og skal du ta bilder av en skog, så ser du et forslag til løsning nedenfor her. Få med mange trær (at det ble 9 synlige trær her er en tilfeldighet).

Man lærer så lenge man lever.161030_kurbd_308-edit

 

 

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: