Analoge kameraer – til heder og verdighet igjen

Var du en av de mange som kvittet deg med dine analoge kameraer da du ble digital? Synd. For nå er prisene på analoge kameraer på tur opp, på samme måte som interessen for analog foto er det.  Prisene på analoge kameraer er doblet de siste fire årene. Så spørs det om du blir lokket til å selge nå hvis du har gamle kameraer i hylla?

Med en viss porsjon idealisme og trolig en viss porsjon økonomisk teft, har et finsk selskap satt seg fore å berge gamle analoge kameraer, få disse oversett og eventuelt reparert – og så selge dem slik at de igjen kan komme til anvendelse. Camera Rescue er navnet, og du kan jo lese selv og stipulere prosentandelen idealisme/økonomi.

Camera Rescue har som mål å «berge» 100 000 kameraer innen år 2020. Pr oktober 2018 har man kommet opp i knapt 43 000, i all hovedsak i Finland. For å nå målet ser man nå internasjonalt.

Hva betyr så dette for deg?

Salg: Har du et eller flere kameraer stående på loftet og samle støv, kan du – hvis du vil – sende info om merke, modell, tilstand, mm til Camera Rescue og få et pristilbud tilbake etter kort tid. Kameraer som ikke lar seg reparere kan også selges og brukes til reservedeler.

Kjøp: Hvis du er ute etter et analogt kamera, så kan du hos en av verkstedene finne et kamera som er overhalt og som virker. Kanskje til og med ditt favorittkamera fra gamle (analoge) dager.

Pris: Se selv hva du må ut med for å kjøpe ønsket kamera. En rask titt på noen av prisene forteller meg at jeg er glad at jeg ikke solgte mine analoge kameraer på et tidspunkt hvor de gikk for slikk og ingenting. Camera Rescue mener at bortimot alle kameraer har doblet prisen de siste fire årene (men det var jo ikke mye å skryte av tidligere da). Hvis jeg legger til grunn 50 % påslag fra kjøp til salg, kan det se ut som om jeg i dag for eksempel kunne solgt mitt komplette Pentax 6×7 med vidvinkel, makronormal, tele, mm for om lag det samme som jeg betalte nytt en gang i tiden. Bare tre-håndtaket alene sto priset til 2000 kroner.

Men vil jeg selge nå? Sannelig om jeg vet.

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: