Bryllupsfotografering – gratis kurs        

To tredeler av alle bryllup skjer i månedene mai til september, med en klar topp i juni. Det betyr at mange par nå er i god planlegging av sitt bryllup – herunder også fotograferingen av bryllupet. Det betyr igjen at du som mer eller mindre dyktig (?) fotograf kan risikere å bli forespurt om du kan påta deg en slik jobb.

Svenske Moderskeppet har i april måned et gratis tilgjengelig video-opplærings-program om nettopp bryllupsfotografering. Nesten uansett om du svarer ja eller ikke til en bryllupsjobb, vil du trolig ha nytte av å se hvordan Juliana Wiklund jobber.

Kanskje kan det være verd å se hva som kreves, og så erkjenne egen manglende erfaring slik at du takker høflig nei til tilbudet. Hvis du derimot tilfeldigvis er proff med masse erfaring – så er det min erfaring at man som regel kan plukke opp noen ekstra tips her og der.

Bryllupsfotografering er en spesiell jobb. Du kan ikke ringe tilbake neste morgen og fortelle at bildene ikke ble bra, slik at de må tas på nytt. Det er der og da. Fallhøyden er grusom. Hvis du er det minste i tvil, så er det kanskje bedre i første omgang å være «ulønnet B-fotograf» som får lov til å jobbe sammen med en proff – og så lære.

Men hvis du synes bryllupsfotografering høres spennende og utfordrende ut, så skaff deg gjerne erfaring og suppler eventuelt utstyr. Hvis utviklingen her til lands går i samme retning som i en del andre land, så er det store penger i bryllupsfoto. Tiden er over da brudeparet møttes opp i atelieret til fotografen på hjørnet, og tok de tilmålte 10 bildene. Nå fotfølges gjerne brudeparet to-tre-fire dager av en fotograf og minst en assistent, samt at man gjerne i tillegg må ha et par dager til postprosessing av bildene. Og slikt koster jo.

Jeg har pr. nå ikke sett denne videoserien, men forventer at den holder like god standard som alle de andre videoprogrammene som Moderskeppet lager.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s