Knallfarger

Jeg har stor sans for knallfarger. Årsaken kan muligens ligge i at jeg er en solid porsjon fargeblind. Her er et lite knippe bilder av motiver man bare ikke kan gå forbi. Selvsagt av flere grunner, med primært på grunn av fargene.

Det var AmCar-utstilling, og da står gjerne objektene på rad og rekke og skriker etter å bli tatt bilde av, ikke minst mange flotte detaljer. Modell og merke aner jeg ikke, men dette interiøret er råstilig, spør du meg. Kraftig sollys gjør det litt problematisk å få jevn tegning i bildet. Fuji X-E2, 18 mm, f:11, 1/60 sek, ISO 1000.

Mye spennende kan sies om Finnmark, om hus og heim , om byggeskikker og ikke minst folkelynnet der. De må være herlig pragmatisk folkeferd, som ganske åpenbart ikke tar seg selv så alvorlig. Studer detaljene her! Det minner meg om ordtaket: «Man tager hva man haver». Foto fra Kiberg i Øst-Finnmark.

Her handler det både om farger og om antall. Tre dominerende hus i knallfarger – og tre kjøretøy på rad og rekke, og i farger som passer fint sammen med husene – spesielt den gule bilen i midten. Og så var det dette med antallet da: 3, 5, 7, osv.. Aldri 2, 4, 6 (som en hovedregel). Bilde tatt gjennom frontrute på bil. Fra passasjersetet vel og merke!. Fuji X-E3, 70 mm, f:4, 1/1250 sek, ISO 1250.

Flotte farger og figurer og kreativ bruk av «fortøyningsblåser». Dette er vel en blanding av kunst og treningsapparater. Fuji X-E3, 27 mm, f:3,2, 1/400 sek, ISO 200.

Tre tyttebær og naturlige komplementærfarger. Et makrobilde. Fuji X-T2 og Laowa objektiv 2X og blits via diffusor. Ingen tekniske data da kamera ikke registrerer objekivdata på manuelle objektiver.

Varm kveldssol som skinner på den karakteristiske toppen av Stetinden i Tysfjord, også kalt «Gudenes ambolt». Dette er også Norges nasjonalfjell. Fjellet til venstre heter Kuglhornet. Fuji X-T5, 120 mm, f:6,4, 1/160 sek, ISO 320.

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: