Full zooooom

Fotolivet er mangfoldig. Nylig kjøpte jeg et brukt kamera til godt under tusingen. Det har alt jeg trenger – inklusive GPS og zoom-optikk av en annen verden. Det er noen få år gammelt og sensorteknologien har beveget seg fremover. Dette passer nok derfor best til relativt moderate forstørrelser. Det var det som var meningen. Dette er et sånt «ha-med-kamera» når alternativet er å ikke ha med annet enn mobiltelefonen.

Navn: Panasonic Lumix DMC-TZ60. Du får kameraet i skjortelomma med god margin. Som brillebruker er søker et must (selv om den er knøttliten). Innebygget blits kan være kjekt å ha. GPS er i grenseland mhp nytteverdi. Skarp Leicaoptikk øker verdien. Og som nevnt en ufattelig kraftig zoom. Dette er et kamera jeg trolig kommer til å ha stilt inn på iA. Det står for intelligent Auto. Makeløst.

Det erstatter på ingen måte mine Fujifilm-kameraer. Bare så det er sagt. Alt til sitt bruk og til sin tid.

Bildene her er tatt med Panasonic Lumix DMC-TX60. Bildet av trærne med «normal» zoom. Deretter havnebilder, først med full vidvinkel og så maks tele.

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

2 kommentarer om “Full zooooom”

  1. Dette var artig. Jeg har sjøl en DMC-TZ10 fra ca 2011-12 liggende. Den er ikke særlig mye i bruk, men den har gitt meg mange gode minner opp gjennom årene😊. Etter å ha lest innlegget ditt, har jeg faktisk lagt batteriet på lading, så får vi se hva som skjer. Håper det lar seg lade etter X antall år ute av kameraet.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: