Hva med å spille turist?

De av oss som er født med et snev av anstendighet, kan stundom få kvaler når vi forsøker å være gatefotograf i egen by eller i nabobyen. Nå har jeg løsningen: Vær turist!

Nylig var jeg i en naboby, av det slaget der partier av hovedgata etter hvert ser ut som en glorete turistjungel: Cruiseskipene ligger i kø på kaia, og på veiene kjører bussene i kø med turister som skal oppleve landsdelens mange herligheter. Men heldigvis er det mange nok som går i kø i bygatene, prydet med stygge troll på fortauene og sikkert mye turistsnadder innendørs i butikkene som ligger på rad og rekke. Og alle har et kamera i nevene eller på magen, som de uten blygsel fotograferer med.

Det er her du kan henge deg på: Kle deg som en standard turist og følg strømmen. Nå kan du stoppe opp hvor som helst og fotografere hvem som helst og hva som helst. Nemlig.

Noen få eksempler er vedlagt. Lykke til!

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

2 kommentarer om “Hva med å spille turist?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: