Det enkle er ofte det beste

Landskapet på sørvest-kysten av Hadseløya i Vesterålen er noe for seg. For en som er bosatt inne i en fjord, med fjell på nesten alle kanter, er det herlig å se en flat horisont, spesielt når snøbygene står i kø og skaper en flott himmel i bakgrunnen.

Ekstra fint er det når man har flaks og er på rett sted når det er et snev av høylys som tegner landskap og bygninger. At det i tillegg er en palett i rødt, hvitt og blått gjør ikke saken verre.

Jeg kjørte rundt på måfå i området, medbragt min Fuji X-T2 og med en standard (men meget bra og skarp) kit-linse på 18-55 mm. Bildet er tatt med maks zoom, og av en eller annen grunn med blender 10. Ellers 1/340 sek og ISO 200.

Bildet er kjørt gjennom Lightroom. Her er WB ørlite korrigert mot varmt (men ikke mye for det var iskaldt og surt) og himmelen tonet litt ned. Lightrooms auto-gjenkjenning av himler fikk et lite problem med treet til venstre, så her måtte jeg inn og hjelpe til.

I all sin enkelhet synes jeg dette ble bra.

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: