Fotojakt med tema

Jeg vil tro at mange fotoamatører jakter etter gode objekter på måfå. Altså: Man tar med kamera og håper at man finner «et eller annet». Greit nok. Men for å skjerpe sansene anbefaler jeg at du velger et tema på forhånd, og så jakter kun på dette.

Dette er noe du kan gjøre på egen hånd, men også sammen med andre. Gi deg en frist, og velg ut de tre beste bildene. Det ideelle er å gjøre dette sammen med andre. Du kan lære mye av hva andre måtte mene om bildene dine. I våre dager kan du enkelt utveksle bilder via internett, og ha «jurymøte» via for eksempel Google Meet.

Her ser du resultatet av ukens lille utfordring. Tema var Linjer. Det kan jo være så mangt, både helt rette og snirklete, både bokstavelig og i overført betydning.

I et maritimt miljø var det lett å finne linjer i en gammel trebåt. Jeg ser også linjer i en gammel rustet wire-trommel. Akkurat dette bildet kjørte jeg via Photoshop (Image -> Adjustment -> Posterize).

Stein har vi nok av i Norge, og her finnes mange spennende linjer og figurer.

Til sist: Med Norges nest lengste hengebru rett rundt svingen, er det ikke unaturlig å tenke linjer her.

Gi deg selv en oppgave pr. uke. Det skjerper sansene og kreativiteten. Tror jeg, i alle fall.

God fotojakt.

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s