Fotosommer utenom det vanlige

La det være helt klart: Det finnes ingen digital erstatning for en kald pils kl. 03:00 på natta, når man kommer inn etter en foto-tur i magisk midnattsol i Lofoten. Men om et slikt scenario skulle bli umulig – hva gjør man da? Da møtes man via Skype eller Google. Med eller uten en kald skummende…

Hver sommer de siste X årene har jeg og min fotokompis bevilges oss en uke med foto (nesten) døgnet rundt.  Vi har vært i Lofoten, på Senja, på Andøya, i Finnmark, i Oslo, i Efjord og i Hedmark, den gang det het Hedmark. Foto, foto, foto på dagen. Bildebehandling etter en bedre middag. Så fotovurdering og diskusjoner til langt på natt. Hvis da ikke natta som antydet også ble tatt i bruk til fotografering.

Under planleggingen av årets fotoshoot kom koronaen. Vi ble raskt enige om «business as usual», men det måtte bli i digitalt format. Vi har møttes via Skype en fast ettermiddag i uka i sommer, sett på og kommentert bilder, og plukket ut en ny oppgave til kommende uke. Etter 10 uker tar vi nå en pause.

Tema: In camera movement, ICM,

I denne perioden har vi hatt følgende temaer: Bokstaven L, sort/hvitt, rød, vann, «in camera movement», bokeh, dobbelteksponering i kamera, 10 mm objektiv, motlys og makro. Du ser her noen eksempler på hva vi fikk til.

Jeg har fortalt om dette tidligere, og har derfor bare én målsetting med dette blogginnlegget:

A: Fortelle deg at denne måten å fotografere «sammen – hver for seg» går aldeles utmerket og at det rent teknisk er enkelt (er du i tvil, spør en fjortis). Jeg anbefaler metoden på det varmeste til alle fotografer, enten makkeren bor tvers over gata eller i Sør-Amerika.

Spennende oppgaver kan gi spennende bilder, og det er en flott opplevelse å bevege seg utenfor komfortsonen.

Bildene her er tatt av Jan Arne Emilsen og Harald Harnang. I spredt uorden.

Enjoy!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s