Flott dokumentar om Ansel Adams

Det er mange spesielle personer og mange berømtheter i fotografiets historie. En av de som både var spesiell og berømt er den amerikanske fotografen Ansel Adams (1902-1984). Nylig ble det frigitt en film om hele hans liv, hans filosofi, hans visjoner og fotokunst. Filmen ble laget i forbindelse med feiring av 100 års-dagen fra hans fødsel. Den anbefales på det varmeste.

Hvis du  har en rolig dag, gjerne i romjula, så unn deg 1:22 timer med en solid gjennomgang av hele hans spesielle barndom og liv. Fra å være en sær ADHD-unge, til å bli tatt ut av skolen og på en måte berget av sin egen far, til å velge foto i stedet for piano, til et slags egosentrisk voksenliv med kone og to barn – til gjennombrudd på sine voksne dager og stor berømmelse og rikdom i sin alderdom.

Filmen er midt i blinken for oss nerder som har hørt om ham, men som vil vite enda litt mer og få forklaringer på hans nærmet besettelse innen naturfotografering. Og så kan det være interessant å høre hvordan noen blir så dedikert at det nærmest blir et religiøst kall.

Jeg har skrevet om Adams tidligere her på bloggen. Les gjerne denne artikkelen først, men så må du love meg å se filmen for å få et bredere og mer nyansert bilde av denne fantastiske fotografen.

Lenke til filmen på YouTube.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s