Utstilling om Walker Evans – i USA

Verden er full av overraskelser. I dag fikk jeg en epost fra Artsy/San Fransisco-avdelingen av Museum of Modern Art, sistnevnte forkortet SFMOMA. Ved første øyekast var jeg sikker på at det var en amerikansk jurist som ønsket å saksøke meg for noen millioner dollar fordi jeg hadde brukt et bilde av den amerikanske fotografen Walker Evans (1903-1975) (bilde til høyre).

Men neida. Snarere tvert i mot. Det var en hyggelig dame, Jenna, som hadde søkt på nett og funnet min bloggartikkel om Walker Evans og det spesielle fotoprosjektet som en del av Farm Security Administration (FSA), under den amerikanske depresjonen på 30-tallet. Tross en lang fotokarriere, er nok Evans mest kjent for sine bilder i dette spesielle prosjektet:

“I am reaching out to certain website and blog owners that publish content in line with our mission to make all the world’s art accessible to anyone. We hope to continue promoting arts education and accessibility with your help.”

Jenna har som oppgave å bidra til spredning av bilder og informasjon om bilder. Intet mindre. På SFMOMA har de nå en utstilling av 80 bilder, pluss artikler og annen informasjon om fotografen. Så, håper Jenna, hvis jeg på noen måte kan bidra til å informere om denne utstillingen, vil hun bli svært glad for det.

“The SFMOMA is currently exhibiting Walker Evans, which show-cases the artist. We would like to take this opportunity to promote his work. Our hope is that the timing of this outreach will effectively support both the museum and Walker Evans.”

Så da tar vi henne på ordet: Hvis du nå tilfeldigvis skulle befinne deg i San Fransisco, så stikk gjerne innom MOMA. Alternativt (!) kan du lese deg litt opp på en av de mange spennende fotografene i FSA. Se lenke nederst.

Og så sitter vi fortsatt og humrer og reflekterer over en verden som takket være internett har krympet så mye at avstanden mellom SFMOMA og en blogg på norsk i Norge er next to nothing.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s