Jonas Bendiksen med TV-program, bok og utstilling

South Africa. 2016. KwaZulu Natal. Moses preaches to his flock during the wedding.

Endelig får vi foto-nerder en hel liten TV-programserie som både er spennende og interessant – og som vi på toppen av alt kan lære av. I «hovedrollen» finner vi ingen ringere enn norske Jonas Bendiksen, Magnum-fotograf med mange spennende prosjekter bak seg. Denne gang handler det om litt spesielle mennesker rundt om på kloden som har det til felles at de (og en liten menighet i tillegg) tror at de er Messias. Dette litt spesielle prosjektet kommer nå både som NRK-TV-serie, som ei bok og som en utstilling på Shoot Gallery i Barcode i Oslo.

På NRK kan du i tiden fremover få se opptak fra Jonas Bendiksens møter med disse høyst spesielle menneskene. Første program gikk tirsdag 22. august, og for deg som ikke fikk sett dette, er denne og kommende episoder tilgjengelig noen få dager til på nettsidene til NRK. TV-serien heter Messias. 

Hver tirsdag kveld i ukene fremover kan du på NRK TV1 få møte Jonas Bendiksen som på sin rolige og behagelig måte får god kontakt med de ulike Messias’ene, men som også – like elegant – fotograferer personer og hendelser. Nå og da får se resultatet i form av ferdige bearbeidede bilder.

Jeg fikk i full fart tatt et bilde av en av de aller første norske bøkene ved et besøk på Shoot Gallery sist tirsdag, der jeg også fikk en kort en hyggelig prat med Jonas Bendiksen om boka og utstillingen. Det andre bildet er oppslag i boka. Øvrige bilder er selvsagt tatt av Jonas Bendiksen og fra prosjektet.

Bilder og tekst fra dette prosjektet finnes i ei bok som nettopp har kommet ut: Det siste testamente.

I tillegg åpnes en utstilling på Shoot Gallery i Oslo den 9. september 2017, selvsagt med bilder fra prosjektet. Utstillingen slutter 5. november 2017.

Konklusjon:

  • Få med deg hele TV-serien. Den er interessant og lærerik – på flere nivå. Husk NRK TV1 på tirsdagskveldene fremover.
  • Bor du på de kanter av landet, så bør du også få med deg utstillingen på Shoot Gallery i Oslo. Utstillingen heter «The last testament».
  • Og uansett kan du skaffe deg boka (som for øvrig har fått et design som med gull-besetning ikke helt uventet ligner på en bibel). Du skal finne boka i norske bokhandler, men også på Amazon.

Lenke: Fra en tidligere bloggartikkel om et tidligere prosjekt: Steder der vi bor.

Her kan du lese min omtale av boka.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s