Lær mer om actionfotografering – gratis

I hele juli måned 2017 kan du lære å fotografere hendelser som skjer rimelig raskt, enten det nå er veddeløp, skateboarding, sprangridning – eller sykler og ditto syklister i full fart i ei skogsløype.  Det er sistnevnte som er tema, men det du lærer er temmelig universelt for «kjappe hendelser».

«Moderskeppet» har laget nokså mange ulike kurs, og actionfoto er ett av dem. De siste årene har man lagt ut ett slikt kurs gratis en måned om sommeren. Selvsagt er meningen at du skal se hvor bra dette er slik at du fortsetter å lære på denne måten.

Nå er det forskjell på både kurs og lærere. Jeg har skummet litt gjennom sommerens gratistilbud, og må nok si at sommerens gratislærer, Fredrik Schenholm, sikkert er en proff fotograf, men etter min mening ikke like proff som pedagog – målt i forhold til noen av de andre i staben. Men blås i det. Poenget er at du i juli aldeles gratis kan lære hva som skal til av utstyr og teknikk for å få de gode actionbildene.

Schenholm jobber med speilreflekskamera og anbefaler en kraftig vidvinkel-zoom og en 70-200 tele-zoom. Han har klare «krav» til hva også du trenger av utstyr og linser for å få proffe bilder (sant – men dyrt). Han anbefaler for eksempel et kamera som kan ta 8-10 bilder pr. sek, og linser med så stor blenderåpning som mulig. Bare her ser vi at prislappen kan bli drøy. Det er mulig at han senere i kurset kommer inn på hva du kan få til med enklere utstyr.

 

Jeg har tidligere anbefalt kurs fra svenske «Moderskeppet». Stort sett alt jeg kan om Lightroom har jeg for eksempel lært av en ufattelig tålmodig lærer som har blitt spilt av gang på gang, der jeg selv har hermet etter læreren og så repetert om/hvis jeg ikke fikk det til. For meg har dette vært en perfekt læremetode, tilpasset jobb og døgnrytme. Learning on demand, med andre ord.

Til sist en viktig opplysning: Hvis du er typen som er allergisk mot bruksanvisninger, så trenger du ikke åpne dette kurset. Dette er heller ikke noe for de som en gang for alle har satt kamera i A for Automatikk. Her må du finne deg i å skru på de fleste innstillinger, og da må du selvsagt vite hva du gjør. Men det er jo dette som er spennende!

God læring 🙂 Her finner du kurset.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s