Harvardkurs i digital foto

Kunne du tenke deg å pynte fakturaen (og CVen) med informasjon om et gjennomført kurs i digital fotografering, stemplet Harvard University? Det er ikke bare mulig, det er til og med gratis.

Siden 2013 har den eldste undervisningsinstitusjonen innen høyere utdanning i USA tilbud et gratis 12 moduls online kurs i digital fotografering.

I yr glede over at sola er på vei tilbake til min landsdel, får du her et bilde av fjellene i Efjord i Ballangen kommune i Nordland. Den lille "bøtta" som såvidrt stikker opp midt i fjellrekka er Norges nasjonalfjell: Stetind.
I yr glede over at sola er på vei tilbake til min landsdel, får du her et bilde av fjellene i Efjord i Ballangen kommune i Nordland. Den lille «bøtta» som såvidt stikker opp midt i fjellrekka er Norges nasjonalfjell: Stetind. (Klikk på bildet for å få det opp i maks størrelse. Du kommer tilbake til bloggen ved å klikke på returpila øverst til venstre i nettleseren din)

Her får du lære «alt» om digital fotografering, fra eksponering, histogramtolking, om lyset, hvordan for eksempel sensorer og lukkere fungerer – og frem til bildebehandling. En gjennomsnittlig student antas å bruke mellom 10 og 15 timer for å komme gjennom kurset.

Hvis du tar/består mer enn 80 % av de 12 modulene vil du kunne få et bevis for dette. Men det må du betale litt for, uten at dette er nærmere spesifisert. Kanskje det bare rekker å føre for eksempel «Doctor of Photo Science from Harvard University, USA» på anbudspapir og på fakturaen.Det vil ganske sikkert bidra til at du kan øke honorarene dine en del prosenter…

Nåja, spøk til side: Inntil nå har over 400 000 studenter tatt dette kurset, og det har fått 4 av 5 poeng i rating fra i alt 2 400 studenter, så det er jo en god indikasjon på at også dette er et solid kurs i beste Harvard-ånd.

Jeg har ikke åpnet noen av læringsmodulene, og dermed heller ikke si noe som helst om hvem dette kan være relevant for. Men du kan jo forsøke deg, hvis du har lyst og tid.

Nedenfor her får du en oversikt over modulene i kurset:

online-harvard-kurs

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: