Joe McNally – en storyteller

maxresdefaultHer får du et tips for helga: Sett deg en stille stund foran PCen din og nyt en inspirasjons-video med og om Joe McNally og hans bilder. Joe forteller på 10 minutter hva som inspirerer ham og hva som trigger han til å ta det ekstra steget for å få gode bilder. Kanskje kan det inspirere deg også.

Joe er trolig mest kjent for å ta bilder i blandingslys, gjerne når sola går ned. På de to bildene nedenfor her ser du hvordan han kan jobbe. Som nevnt: En god bildeidé, en modell, en solnedgang, en assistent og en stor softbox, oftest bare med en eller flere SB900 Nikon-blitser.lucia2

jm47516-e1335542916158Jeg har skrevet flere bloggartikler om Joe McNally. Søker du på navnet hans her i bloggen finner du dem. Nå sist for få dager siden skrev jeg om da han fotograferte skiftingen av lyspæra øverst i Empire State Building.joemcnally

Jeg har også kjøpt flere av hans bøker om blitsfotografering. De anbefales. På YouTube finner du også mange små og større filmer fra workshops og tilsvarende.

imagesNår du har sett denne inspirasjonsfilmen, så se den gjerne en gang til, og da med tanke på å forsøke å se hvordan han har tatt noen av bildene og hvilken lyssetting han har brukt. Ta for eksempel bildet av «flymekanikeren» ved siden av den enorme jetmotoren. Prøv å gjette hvor mange små blitser som er plasser her og der, med og uten farget filter.

Oppdatert januar 2017: Her er en 8-minutters liten video som forteller litt om hans bakgrunn, og ikke minst hvordan små og større hendelser i livet endrer en karrierevei for en fotograf.

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: