På reise – uten fotostativ

Hva gjør du når du er på reise uten ditt faste (og tunge) fotostativ, men like fullt ønsker å fotografere på kveldene?

Du kan selvsagt øke ISO-en og/eller kjøre på full blender. Men bare til en viss grad. For hva gjør du hvis du ønsker et bilde med minimalt med «korn» eller vil ha alt fra forgrunn til bakgrunn skarpt – med andre ord stor dybdeskarphet?gavin1

Bildetekst: Engelske Gavin Hoey er lett å forstå, og har – etter min mening – de klart beste videoene som Adorama produserer.

Dette er problemstillingen for alltid like trivelige og entusiastiske fotograf Gavin Hoey. I en liten videosnutt for Adorama TV viser han deg hvordan du kan få sylskarpe bilder – uten tungt stativ og snorutløser. Løsningen er litt oppfinnsomhet, kameraets selvutløser, muligens et lite «gorilla-stativ» eller bordstativ og en fotobag.

Med disse enkle remediene får Gavin akkurat de bildene han ønsker seg.

Vi nordmenn reiser mer og mer, og solide stativer er ikke det første man drar med seg, så her får du en del gode tips med deg – enten du nå skal til London, Bergen – eller Tvedestrand.gavin2

Bildetekst: Med stabilt kamera kan du ha lange eksponeringer for eksempelvis å få elva til å bli «flytende» og billys til å skape spennende formasjoner. Og med liten blender kan du (med ei god linse vel å merke) oppnå stjerneformasjon fra skarpe lyspunkter.

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s