Slik tar du vinnerbilder!

Tittelen på en artikkel i nettutgaven av svenske Kamera&Bild er lovende! Wow, er det ikke det vi alle er ute etter: Bilder som vinner konkurranser og bilder som får 1K likes på Facebook.46994

La oss med en gang slå fast at det ikke finnes noen snarvei til himmelen. Heller ikke her. I artikkelen får du ikke en sesam-sesam-oppskrift på vinner-bilder. Derimot får du mange kloke ord fra to virkelige proffer: Ralf Stelander, som er en av grunnleggerne til onlinegalleriet 1X, og Gustav Gräll som er juryleder i Metro Photo Challenge.

I artikkelen kan du blant annet lese at det vanligvis er stor forskjell på et bilde som får mye skryt på Facebook og bilder som klatrer til topps etter å ha blitt dissekert, veid og vurdert grundig av en profesjonell jury.

”Även om de enklare bilderna kan vara både häftiga och snygga så är det oftast inte bilder som stannar kvar hos en. De försvinner lika fort som de dök upp kan man säga. Det här är oftast inte ett problem i ett instagramflöde eller på Facebook. Men om du ska ställa upp i en fototävling där domaren är en van bildbetraktare kommer inte denne att minnas din bild efter tre minuter. För att att domaren ska fastna för din bild krävs något annat”, sier Gustav Gräll.

En artikkel som er verd å lese. Og svensk er ikke vanskelig å lese.

(Bildet er lånt fra Kamera&Bild)

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

3 kommentarer om “Slik tar du vinnerbilder!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s