Hvordan ta gode barnebilder?

Nå kan du aldeles gratis få en første innføring i hvordan du tar bedre bilder av nurket, av ettåringen, toåringen og treåringen.

Bak tilbudet står den svenske familiefotografen Eva Sjöberg. Hun har lagt ut 40 små «opplærings-snutter» med tekst og bilder på et eget nettsted. Det hele foregår på svensk, men det kan vel ikke være noe problem.

Bildetekst: Unger og dyr er en vinner. Kryp helt ned på gulvet, stor blender, og så gjelder det at begge ansiktene blir skarpe, at smilet er der. Her kun lys fra vindu. Sløs «med filmen».

Disse korte og enkle tipsene vil for mange være kjempenyttige, og kanskje godt nok. Det hele er promotion for ei bok som hun har gitt ut om emnet. Men bare det som ligger gratis ute på nett er så bra at jeg vil anbefale deg å lese de korte tekstene og studere bildeeksemplene. Du kan komme ganske langt med det. Og så kan du jo etterpå vurdere selv om du vil ta steget videre og kjøpe boka, for å bli en enda bedre fotograf 🙂

Gode tips
For mange mammaer og pappaer er det her haugevis med gode og smarte tips til hvordan du skal kunne ta enda bedre bilder av «gullet»: Hvordan få uskarp bakgrunn, hva med sikkerhet, ikke bland utelys og innelys, fotografere detaljer, unngå sollys, blitsbilder – og bilder uten blits. Og så videre. Bare husk å tilpasse rådene etter hvor du bor. Om kort tid er sola under horisonten i deler av Norge, og da er det et dårlig råd å plassere nurket ved siden av vinduet for å få dagslys. Men det sier seg selv.

Tilgjengelig modell hele døgnet
Tiden med unger en tid som aldri kommer tilbake. Det er nå du har «modellen» foran deg 24/7. Grip sjansen.

Bildetekst: Ned på huk, stor blender (=uskarp bakgrunn). Resten er flaks.

Godt nok kamera og god lagring
Så et par ord om selve kameraet og lagring av bilder: Et mobilkamera kan nok være vel og bra til noe, men ikke til alt. Mitt råd er at du skaffer deg et godt kamera for å fotografere dine barn. Ta deretter godt vare på bildefilene. Lag kopier av de beste bildene og sett dem inn i et album (da varer de i 100 år). Hvis bildene blir liggende i en sliten harddisk på loftet, har de null verdi om noen år. Jeg har skrevet litt om dette tidligere.

Her er lenke til det svenske nettstedet.

Og, for ordens skyld: Jeg er ikke sponset av verken forfatter eller utgiver.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s