Nordstjernen hotell, 5 stjerner

Nordstjernen hotell

I serien «gode argumenter for å ta vare på historien» kommer her kapitlet om Nordstjernen: Ikke bare et rimelig hotell i en norsk småby, men et «kulturopplevelse» som nå trolig er over!

I mai 2013 fikk jeg anledning til å fotografere interiøret i hotellet som jeg knapt hadde vært inne i tidligere. Jeg har hotellerfaring så det rekker, såpass my at jeg i en periode kunne våkne og lure på hvor jeg var. Men man er sjelden innom hotell i egen by.

Da sjokket hadde lagt seg, fant jeg frem min Nikon D700, mitt solide stativ, en snorutløser, min kraftige Nikon-blits (fjernstyrt fra en IR-trigger) – og jobbet meg gjennom store deler av hotellet med en Sigma 12-24 og en Nikon 24-70. Mye Sigma. Noen bilder ble tatt med blits, andre uten. Stort sett ISO 400, 1/15 sek og f:8. Pluss-minus.

Ett år senere ble hotellet solgt, og hva de nye eierne finner på der inne er ikke klart. Men jeg ser for meg at asiatpanel og slitte tepper kommer til å fyke ut vinduene.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Fra Trip Advisor kopieres denne uttalelsen, lagt inn to måneder etter at disse bildene ble tatt:

Ekte hotell-nostalgi

«Hotell Nordstjernen er et sjeldent herlig hotell. Dette er hotellet for dem som vil besøke retro-himmelen. Jeg tilbrakte to herlige netter på dette hotellet og storkoste meg med teak fra 70-tallet, det blå-flisede badet, og ikke minst i salongen med kaffe og kaker. Hotellet fremstår som uendret fra 70-tallet og ble bokstavelig talt en port inn i mitt barndoms rike på 70-tallet da jeg bodde noen år i Narvik. Jeg reiste altså tilbake i tiden og mesket meg i nostalgi.

Jeg fikk et stort og godt rom, greie teak-senger. Frokosten var god og jeg bare storkoste meg fra jeg kom til jeg dro. Dette hotellet anbefales varmt.»

5 av 5 stjerner.

Ikke alle har gitt like mange stjerner. Her er alt fra Dårlig til Forferdelig. Det komme vel bare an på hvilke briller man har på seg. Men snittet er «Svært bra», med kommentarer som «loslitt» og «god service».

Hotellet ble satt i drift i 1970. Det har hatt samme eier hele tiden og på mange måter har nok tiden stått stille der inne. 1. april 2014 var imidlertid tiden kommet for eierne til å pensjonere seg, og hotellet ble solgt. På info-lappen på døra står at hotellet vil være stengt i en periode. Så åpner det vel igjen, og ser da kanskje ut som hotell overalt i verden, der man våkner og ikke husker om man var i Bergen eller Amsterdam.

Kanskje. Kanskje ikke. Skal vi håpe eller frykte.

Konklusjon: Med stor sannsynlighet vil Nordstjernen Hotell neppe bli Nordstjernen igjen. Men jeg har bildene som viser hvordan det var engang!

NB: Og hvis du på liv og død vil se enda flere bilder fra hotellet, så kan du klikke her.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

2 kommentarer om “Nordstjernen hotell, 5 stjerner”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s