Iskunst

Jeg kan ofte gå forbi temmelig åpenbare fotomotiver, men disse var det umulig å gå forbi. De sto og ropte på meg i ei lita skråning nær hytta vår: Elgen, bjørnen, den spiss-snutede hunden og – gud-vet-hva. Og hula inn til det underjordiske. Naturlige is-skulpturer.

Sånn på senvinteren dukker de gjerne opp: Isskulpturene. Det er flyktige greier. I det ene øyeblikket er det en bjørn og i det neste noe helt annet, ettersom varmegradene finner det for godt.

Legg gjerne turen bortom is-skråninger, små fossestryk og andre steder der du kan vente å finne slike motiver. Ofte. Du må ha kamera med deg, for det nytter ikke å vente til i morgen eller komme tilbake litt senere.

Disse bildene er tatt for flere år siden, og mest sannsynlig er de ikke prosessert i det hele tatt. Rett fra boksen med andre ord. For de med mer kunstnerisk sans enn jeg, vil det nok være mulig å gjøre enda mer ut av dette.

Kanskje du kan?

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s