Korpsbilde fra gangvinduet

 En artikkel i serien: Bilder fra mitt arkiv

I juni 1990, altså for knapt 25 år siden, var det noe slags korpsstevne i Narvik. Om jeg ikke husker feil var det også et eller flere polske korps med. De skulle ha felles konsert ved Groms Plass i Narvik, og jeg ble leid inn for å ta et fellesbilde.

Jeg var nede i Taraldsvik og rekognoserte flere dager i forveien. Det ideelle (og klart rimeligste) fotostandpunktet var i et gangvindu i et hus rett over gata fra monumentet. Jeg ringte på døra. Selvsagt kunne jeg få stå oppe i trappa og ta bilder. Huset ville imidlertid være tomt i helga når dette skulle skje. Men det var ikke noe problem: -Vi legger nøkkelen i postkassa, så ordner du og låser etter deg.jernbanemus_jun1990_10x15

Fotodagen var det passe overskyet, men fint fotovær. Nøkkelen lå der den skulle, og det gikk greit å åpne gangvinduet. Den røde bilen i forgrunnen var det ikke mulig å få tauet bort.  Jeg lurer på om jeg tok bildet med et 6×7 Pentax og vidvinkel. Alle var fornøyde. Mission completed.

Hvis du smiler og forklarer hvorfor du ønsker å låne en veranda eller et vindu, så er folk fleste utrolig hyggelige. Jeg har banket på en god del dører i hus i byen for å få tatt bilder fra ønskede standpunkter. Ofte har jeg fått invitasjon til en kopp kaffe på kjøpet.

Spør. Du får som regel ja.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

2 kommentarer om “Korpsbilde fra gangvinduet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s