Hva med å lage fotobøker til jul

Det er snart jul. Hva med å lage ei fotobok av de beste bildene dine? Du kan skape en personlig og flott julegave til venner og familie, til en vettug pris. Og langt bedre enn mange mer eller mindre nyttige «krumelurer» og «dingser».

Mange lar bildene sine bare bli liggende på PCen sin? Jeg vil tro at en god del av dine bilder fortjener et bedre liv. Da kan ei fotobok være en (av flere) løsninger.Moderskepp-1

Bildetekst: Med noen må videosnutter vil Sanna Lund fortelle hva du kan gjøre for å lage ei fotobok.

Innholdet kan være alt fra en «årskavalkade» til ett spesielt tema, som kan være stein, trær, farger, speilinger, mm. Jeg har fått mange fotobøker av min fotografkompis. De står der de hører hjemme: i fotobokhylla i stua sammen med et lite og spesielt utvalg av bøker av kjente fotografer. Og selvsagt tar jeg frem bøker nå og da og blar i dem. Spennende saker.

Hvis du er kjapp klarer du trolig å lage ei fotobok til venner og kjente til jul. Finn ut hva du vil vise frem, dvs. hvilke bilder du vil bruke. Det er ganske mange som produserer fotobøker.

Det svenske selskapet Moderskeppet har mange kurstilbud innenfor et utall sjangere og med basis i mange programmer. Nå nettopp kom en epost fra Moderskeppet, med lenke til små videosnutter der Sanna Lund forteller om hva du kan gjøre for å lage ei fotobok. Dette tipset er så bra at jeg vil dele det med deg.

Moderskepp-2

Sanna bruker Lightroom som program og lager bøkene hos Blurb. Kanskje bruker du andre programmer, og velger en norsk leverandør. Uansett vil du ha utbytte av dette.
Lenke til Moderskeppet her.

Lykke til.

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: