Vanndråper skaper ofte stemning

Synes du tette naturbilder av for eksempel blomster og blader noen ganger kan virke kjedelige? Prøv å legge på noen vanndråper. Det skal ofte ikke mer en dette for å løfte et ordinært bilde til å bli et flott bilde.Regndråper på furunåler. Makro.

Bildetekst: Dette er furunåler som er dyppet nennsomt og varsom ned i en liten regnpytt (for å legge på dråper). Nikon D700, 50 mm makroobjektiv, lyssatt med Nikons makro-blits R1C1. 

os-1-7348

Bildetekst: Dette er ekte regndråper, og både sola og blitsen var langt unna da bildet ble tatt.

Vanndråper kan du enten legge på med en liten pipette eller med en sprayflaske (koster bare noen få kroner hos f eks Clas Ohlson). Med pipette kan du legge på to-tre store dråper på utvalgte steder. Med sprayflasken sier det seg selv at du får flere og mindre dråper.

Hvis det er varmt i lufta slik at dråpene fordamper lett, kan det være lurt å tilsette litt sukker i vannet. Og er det virkelig varmt kan glyserol gjøre nytten.

Det var «knepet». Nå er det opp til deg å utnytte dette kreativt, dvs. hvor og hvordan du plasserer dråpene, hvordan du lyssetter objektet, hvilken linse du velger, osv.

For eksempel kan det være lurt å ha en lyskilde som gir liv i vanndråpene. Enkelt om sola skinner. Men det er også enkelt å holde blitsen, gjerne med en liten softboks, over f.eks. bladet med vanndråpene.

Noen mener det ikke går an å ta gode bilder i regnvær eller gråvær. Det er selvsagt tull. Denne type fotografering er bare ett eksempel på at du kan få flotte bilder.

Pass også på bakgrunnen, som enten må være naturlig, eller at du f.eks. har ei farget papplate uskarp i bakgrunnen. Og en uryddig forgrunn fjerner du enkelt med ei saks eller lignende.

Reklame

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

3 kommentarer om “Vanndråper skaper ofte stemning”

  1. Vet du hvor man får kjøpt glyserol her til lands? Apotek kanskje? Hører en blanding av glyserol og vann skal være perfekt for å lage kunstige svetteperler på modeller

    Liker

  2. Reblogged this on infotobloggen and commented:

    Med lavtrykk i en endeløs kø innover store deler av landet denne påsken, så kan man vel alltids ta med seg fotoapparatet og gjøre det beste ut av situasjonen. God påske, uansett!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: