Bør du forsikre fotoutstyret ditt?

Har du sikret deg økonomisk dersom fotoutstyret ditt blir stjålet, faller i havet eller ramler utfor en skrent og ender opp som vrak? Mange vil være godt nok dekket av en vanlig innboforsikring. Men for noen kan det være lurt å sørge for ekstra forsikring av fotoutstyret sitt. Og for atter andre igjen må det blir en kost/nytte-vurdering ut fra risiko om man skal velge å ta et tap selv eller betale en forholdsvis dyr forsikring.montasje krasjkamera

Bildetekst: Et trist syn. Så galt kan det gå når et kamera faller syv meter rett ned i bakken.  Foto: Morten Lyngroth, Lyngroth Foto, Oslo.

Om du bør ha forsikring eller ikke, kommer mye an på hvilken type fotograf du er: amatør, halvproff eller proff. Det kommer også litt an hvor dyrt utstyret er og hvor stor risikoen er. For mange vil den ultimate risikoen være å miste sitt lommekamera med en verdi på et par tusenlapper over båtripa på hytta. For andre kan det stadig vekk være en risiko å miste sitt Nikon D4 med ei linse til 20.000 kroner ut av ei åpen helikopterdør. Og selvsagt er forsikringspremien proporsjonal med risikoen.

Også denne gang finner du hele bloggartikkelen på norges største nettsted for fotografer, foto-dot-no.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

2 kommentarer om “Bør du forsikre fotoutstyret ditt?”

  1. Jeg er alltid redd for å brekke av hotshoen ved litt uforsiktig bruk, men etter å sett det kamera på bildet, totalt ramponert, men hotshoe i orden, så er jeg litt beroliget 😉

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s