Har du et fotografisk nyttårsforsett?

Har du et fotografisk nyttårsønske? Lære deg å ta bedre bilder? Delta på en workshop? Kun fotografere i sorthvitt? Bedre kamera? Ny linse. Færre bilder? Ta bedre vare på de bildene du har tatt og tar i 2013? Lista kan gjøres mye lengre.

En av de fotografene jeg følger fast på internett har gitt seg selv ett primært nyttårsforsett: «Ta vakre bilder av vakre steder». Punktum. Det var alt. Men det er slett ikke noe dårlig ønske å sette seg. Fotografen heter Matt Kloskowski, er amerikaner og jobber i teamet til Scott Kelby.

nyttaarsonske

Vel, Matt kom altså til denne konklusjonen: Vakre bilder av vakre steder. Like viktig var at han med dette kunne gi slipp på alt stresset ved å gå rundt med konstant dårlig samvittighet fordi han ikke orket å lære seg fullt ut andre fotografiske teknikker av mer perifer interesse, som for eksempel studiofotografering med kunstlys.

Det handler vel om å bli bevisst hva man er god i, og forsøke å rendyrke dette, og dermed gi slipp på ideen om å bli best i alt. Kjenner du deg igjen? Du kan uansett lese og lære noe av bloggen til Matt Kloskowski her. Den er kort og grei.

Deretter kan du forsøke å sette av en times tid til å se video-podcasten til Matt og Scott som på en måte var utgangspunkt for erkjennelsen om å «ta vakre bilder av vakre steder». Bare en advarsel: Videoprogrammene til Scott Kelby kan være en prøvelse for de som ikke liker humoren og stilen til Kelby & co. De snakker i munnen på hverandre, tuller og tøyser og ser notorisk inn i galt kamera. Men hvis du er ute etter å plukke gullkorn, så finner du alltid noen her.  Relax and enjoy.

Hvis du så har noe fotografisk nyttårsforsett må du gjerne skrive noen linjer i kommentarfeltet i denne bloggen.

Til sist: Skulle du være i beit for fotografisk inspirasjon til å stake ut en kurs for 2013, så finner du inspirasjon i bøtter og spann her.

Og med planeten Jupiter som passerer forbi månen natt mellom 25. og 26 desember 2012, ønsker jeg et Godt Nytt Foto-år.  jupiter_maane 

 

 

 

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

2 kommentarer om “Har du et fotografisk nyttårsforsett?”

  1. Jeg skal forsøke å slutte med kjøp av nytt utstyr, og heller konsentrere meg om de 20 cm bak kamera. Samt ta foto mer som den hobbyen det er. Altså ikke mer bekymringer og dårlig samvittighet hvis jeg sitter hjemme når det er nordlys ute, eller om det går lang tid mellom hver gang jeg plukker opp kamera

    Liker

  2. Takk for kommentar. Det er nok som regel 20 cm bak kamera at det viktigste skjer. Så får man velge hvilken strategi man tar. Det hender nok jeg gjør som deg, hiver ei ny ved-skie inn i ovnen og koser meg innendørs, mens «Nordlys-gjenget» fyker rundt i bekmørkna og tar knallgode bilder. Men det hender jeg også tar på varme klær, en tung sekk, stativet under armen og går ut – bare fordi lyset og forholdene tilsier at jeg MÅ det. Litt begge deler, altså.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s