Safety first

Denne gangen handler det ikke om å fotografere, men å ta godt vare på bildene dine.
Det passer fint, for oktober er nasjonal sikkerhetsmåned, med høy fokus på sikkerhet i sin alminnelighet og datasikkerhet spesielt.

Da kommer spørsmålet: Har du sikret deg mot angrep på din datamaskin? Angrep som i tillegg til mye ugagn også kan bidra til at alle dine verdifulle bilder blir ødelagt eller forsvinner? Visste du at det ikke tar mer enn i gjennomsnitt 25 minutter før en ubeskyttet datamaskin er infisert?

Jeg skal ikke gå inn på all elendighet som kan komme med en trojaner, et virus eller andre ikke-vennligsinnede programmer, men kun konsentrere meg om tap av bilder. Og strengt tatt kan en bankkonto la seg fylle igjen, men å fylle opp datamaskinen din med flere års fotografering lar seg ikke gjøre.

Derfor:

  • Sørg for å ha en god brannmur. Dette skal være en integrert del av alle operativsystemer, men du må sjekke at brannmuren er slått på.
  • Sørg for å ha et godt antivirusprogram på maskinen din. Et godt alternativ er Microsofts sitt eget gratis-program: Microsoft Security Essentials. Bare sørg for at dette til enhver tid er oppdatert med de siste signaturfilene. Kjør gjerne også en fullstendig scan på maskinen din en gang i uka. Dette siste tar sin tid, men er helt OK nattarbeid for en PC.
  • Sørg for god backup og gode backuprutiner. Det har jeg skrevet om tidligere.

dette nettstedet finner du mer informasjon om sikkerhet.
Det var det. Da kan du senke skuldrene og puste rolig.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s