Poirot – med kamera

David Suchet, skuespilleren som har gjort Agatha Christie-detektiven Hercule Poirot udødelig, er også en hengiven amatørfotograf. Han er arvelig belastet. Suchets bestefar, James «Jimmy» Jarché, var nemlig en svært dyktig Fleet Street-fotograf.
Han vokste opp i en fotograf-familie. Da faren døde måtte unge Jimmy brødfø familien som fotograf. Han havnet etterhvert i avisgata Fleet Street, og dekket svært mange og viktige begivenheter i sin lange og innholdsrike fotograf-karriere. Det var bestefar Jimmy som ga unge David sitt første fotoapparat og lærte ham litt om fotograferingens små og store hemmeligheter.

Mange, mange år senere har den nå godt voksne David tatt frem sin bestefars gamle Leica, og gått i Jimmys fotspor. Det har blitt en TV-serie på fire korte episoder, som selvsagt er så velprodusert som bare en britisk TV-serie kan, som er hyggelig sjarmerende ved Poirots – unnskyld Davis Suchets beskjedne fremtoning – men som først og fremst er kjempeinteressant for oss fotografer, fordi vi får et lite gløtt inn i en utrolig flink fotografs arbeid. Hatten av for gamle Jimmy. Og for David Suchet som åpenbart har lært litt av bestefar.

Her kan du lese litt om historien:

Og her finner du de fire episodene på YouTube.

Enjoy!

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s