Ta blitsfotografering et (godt) stykke videre

Det finnes noen få gode bøker for deg som har lyst og interesse av å bruke én eller flere blitser til å skape gode bilder. Den amerikanske fotografen Joe McNally har skrevet minst et par av dem. Disse kan jeg anbefale.

 

Både The Moment it Clicks og Sketching Light forteller deg hvordan du skal bruke én (men som regel flere blitser) for å kreere lyset slik du ønsker. Jeg har skrevet en bokomtale som du finner på foto.no: Klikk her.

Forhåpentligvis får du en formening her om dette er interessant for deg eller ikke. Man skal tross alt være over middels fotointeressert for å lese 400 sider om blitsfotograferingens små og litt større hemmeligheter. Selv om de både er interessante og til dels morsomme.

Jeg vil nok si at brukerterskelen er relativt høy, men alt fra «avansert amatør» og oppover kan ha utbytte av disse bøkene.

Bøkene får du kjøpt på Amazon.co.uk. Bare søk her på Joe McNally.

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s