Dokumenterer kulturer som forsvinner

Har du en knapp time en stille kveld, så ta en titt på en film om den islandske fotografen Ragnar Axelsson. I mange år har han dokumentert kulturer som på ulike måter er i ferd med å gå til grunne, både på Island og på Grønland. Det meste av filmen handler om dette. (2016: Dessverre er filmen fjernet fra NRKs arkiv og ikke lenger tilgjengelig)

Axelsson hadde utstilling i fjor sommer på Perspektivet Museum i Tromsø. Du finner litt stoff om utstillingen her. Han ble også intervjuet på nettstedet foto.no. Her finner du intervjuet.

Møt en spennende fotograf som har en leveregel etter en av sine forbilder, Mary Ellen Mark: ”Aldri gi opp og aldri gi deg med fotograferingen”. I stunder der Axelsson var lei og egentlig fornøyd med det han hadde gjort, tenkte han på dette rådet og fotograferte enda mer. Slik fikk han også noen av sine beste bilder.

Tenk også på om du kan fange noe av virkeligheten til samfunn som vil være totalt forandret i morgen. Før det er for sent.

 

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s