Rideshow i Skjomen

Flotte hester. Flinke jenter. Imponerende show. Narvik Rideskole arrangerte 4. desember hesteshow for mange mammaer og pappaer, familie og venner, i ridehallen i Skjomdalen. Tittel: «Lys i mørketiden». Bra tittel når Nordkraft Energi sponset arrangementet og i tillegg eier den flotteste hesten på stallen. Her var stilig fakkel-åpning av alle som går på rideskolen (med Emilie Storø som eminent forsanger og senere solist), mens det var de store jentene som fikk boltre seg på hesteryggen – sittende, stående, hoppende, og i tandem. Her var også innslag med amerikanske hester, og et forrykende poni-veddeløp med overraskende tverrvendinger. Og til sist flotte hester i fint sprang, før julenisserytteren kom med godteposer til de små. Et flott arrangement. All ære til Vera & co.

Relativt godt med lysstoffrør i taket gir forsåvidt greit lys, men lysstoffrør er nå engang lysstoffrør. Ikke-kontinuerlig lys har en lyskurve som i motsetning til kontinuerlig lys har store «huller» her og der, og er tilsvarende vanskelig å fargekorrigere helt perfekt. Jeg valgte å legge Kelvin-verdien på 4500 K, og overlate til Lightroom å korrigere Tint. Her kunne man jobbet en god del mer for å få et enda bedre resultat.
De fleste bildene tatt med Nikon 70-200 mm f:2,8 gjennomgående. Lukkertid kom ned på omlag 1/25o sek, noe som stort sett klarer å fryse bevegelser. Denne linsa har meget god VR, dvs vibrasjonsdemping. Imponerende greier. Og blenderen sto på 2,8 hele tiden. Det er en verden av forskjell å jobbe med en linse med fast åpning, kontra noe rimeligere linser der blenderen normalt varierer fra 3,5-6,5.  Med ei slik linse ville i dette tilfelle lukkerhastigheten variert fra 1/125 til 1/30-sekund, noe som ikke ville fungert når man har å gjøre med med hester og jenter i full fart. ISOen er på 3200, noe som krever litt jobbing i Lightroom for å ta bort de verste «kornene». Også her blir det et kompromiss mellom korn eller fine detaljer.

Klikk på bildene nedenfor her, og bla deg frem med piltaster.
Du finner nå også et lite lysbildeshow på YouTube med mange flere bilder fra showet, satt sammen med musikk. Klikk her.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.