Liten julekorkonsert

Så nærmer jula seg. Den 26. november holdt Narvik, Ankenes og Håkvik barne-og ungdoms-kirkekor en liten konsert med julesanger på Amfi. Flott å høre og se på. Takk til korene. Og takk til Grøm/Bakken. Narviks musikkliv hadde vært fattigere uten dem. Selv var jeg der både for å se/høre, men også for å teste min nye Nikon 18-200 3,5-5,6 GII ED med siste generasjon VR. Nå og da er det greit å kunne ha ei glugge foran kamera, og slippe og skifte linser hele tiden. Men – tross akseptabelt resultat – blir slike superzoomer en form for nødløsning: Jack of all trades, master of none! Turist-tele kalles de. Skal man gjennom Sahara eller til India er det greit å slippe å få skitt og støv inni kamera, og ha så lite som mulig å dra på. Derfor!

Som vanlig under slike høve ble det 3200 ISO, og litt uvant var å se tiden krype nedover når man dro på zoomen. Her var alt fra 1/125 til 1/40. Det kan se ut som om VR’en klarte brasene. Nikon selv skryter av at man kan berge 4 blendere med VR2. Muligens. Overraskende mange bilder var skarpe (nok) tross 150-2oo mm og 1/40. Verden går fremover. I all hovedsak i alle fall.

Reklamer

Forfatter: Harald Harnang

Bakgrunn: Journalist og fotograf. Studert sosiologi og journalistikk. Tidligere arbeid: Fotojournalist i avis, reklamebyrå, informasjon/markedsføring, statlig ansatt med internettportalarbeid. Nå pensjonist, men still going med foto, tekst og web-arbeid.